Hoogtepunten in het bestaan van RBC Roosendaal

RBC heeft natuurlijk vele hoogtepunten gekend in zijn bestaan en het is leuk om daar nog even bij stil te staan. We laten daarom een aantal mooie fragmenten uit de clubgeschiedenis zien.

Het eerste moment dat we graag willen laten zien is de bekerfinale tegen Ajax in 1985. RBC was net teruggekeerd in het betaald voetbal en de club wist al snel de bekerfinale te bereiken. Hoewel de bekerfinale niet werd gewonnen, is het zonder twijfel toch een van de hoogtepunten in het bestaan van RBC.

En wat te denken van deze mooie beelden, die veel over de geschiedenis van RBC vertellen. We hebben deze beelden voornamelijk geselecteerd omdat ze een beeld geven van de vreugde die ontstond bij Robert Maaskant en zijn mannen toen ze promoveerden naar de Eredivisie. Het waren de beste jaren voor RBC en de club speelde in die jaren fantastisch voetbal.

In de Eredivisie speelde RBC een aantal mooie wedstrijden. Een van die mooie wedstrijden was bijvoorbeeld in het seizoen 2002/2003 tegen Roda JC. RBC zette de ploeg uit Kerkrade met 4-0 aan de kant en speelde een prima wedstrijd. Erg leuk om die mooie wedstrijd nog eens terug te zien met leuke acties van Geert den Ouden, Henk Vos en Melvin Fleur.

Of wie herinnert zich de wedstrijd tussen RBC en Vitesse in 2004/2005 nog? Het was een wedstrijd waarin RBC zeer goed speelde en de Arnhemmers op een 4-1 nederlaag trakteerde. Het was een van de betere wedstrijden in het seizoen en een wedstrijd waar elke RBC-er met recht trots op mogen zijn.

Het laatste hoogtepuntje is wellicht de 2-0 tegen NEC in het seizoen 2005-2006. Het was het seizoen waarin RBC weer zou degraderen naar de Eerste Divisie. De wedstrijd tegen NEC was een van de betere wedstrijden van dat seizoen voor RBC en een van de laatste goede optredens op het hoogste niveau.