Het laatste seizoen

Het is inmiddels alweer meer dan een jaar geleden dat RBC is gestopt met betaald voetbal. Het laatste seizoen van RBC was een weinig succesvol seizoen, waarin degradatie naar de Topklasse maar net werd voorkomen. Wij kijken nog een keer terug op het seizoen 2010/2011.

Het seizoen begon slecht voor RBC en in de eerste wedstrijd tegen Almere City FC ging de ploeg uit Roosendaal direct met 3-1 onderuit. RBC scoorde in de tweede helft van de wedstrijd de aansluitingstreffer (2-1), maar in de 87e minuut van de wedstrijd viel het doek en werd het 3-1. Een slechte voorbode voor het nieuwe seizoen.

In de daaropvolgende wedstrijd werd weer verloren, dit keer van FC Eindhoven. Het spel was vrij pover, maar de ploeg wist zich in de derde wedstrijd tegen Sparta te herstellen door met overtuigende cijfers te winnen. RBC kwakkelde daarna verder en er volgenden twee verliespartijen, een gelijkspel en drie overwinningen. Hoewel het niet het beste seizoen was uit de geschiedenis van RBC, leek er op dat moment nog niet heel veel aan de hand.

Dat zou echter snel veranderen, er volgde een lange reeks met wedstrijden waarin RBC vooral verloor en gelijkspeelde. De slechte resultaten die RBC behaalde leverde niet genoeg punten op om uit de onderste regionen te komen en de ploeg won vrijwel geen wedstrijd meer. In de laatste speelronde werd FC Dordrecht verslagen met 3-2 en werd handhaving in de Eerste Divisie veilig gespeeld.

RBC won in het seizoen 2010/2011 in totaal slechts 7 wedstrijden en het verloor er maar liefst 19. Het waren geen goede cijfers en het was een van de slechtste seizoenen in de historie van de club. RBC leek vooral een gebrek aan scorend vermogen te hebben en aan het eind van het seizoen was De Leeuw de clubtopscorer met slechts 10 doelpunten.

Ondanks het afwenden van degradatie ging de club na het jaar 2010/2011 helaas failliet. Het lukte niet om het benodigde geldbedrag bij elkaar te krijgen om schulden af te betalen en een faillissement was daardoor onafwendbaar. Sportief kon een drama nog net worden voorkomen, maar financieel was dat helaas niet het geval.