Op het buitengewone congres in Zurich is Gianni Infantino verkozen tot de nieuwe FIFA-president. De Zwitser kreeg meer stemmen dan zijn concurrent sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa. Op het FIFA-congres is er naast de opvolging van Sepp Blatter ook gestemd over hervormingen. Die moeten ervoor zorgen dat de nieuwe FIFA-voorzitter minder macht krijgt.

Kandidaten

Naast Infantino en sjeik Al-Khalifa hadden ook prins Ali bin Al-Hussein, Jerome Champagne en Tokyo Sexwale zich verkiesbaar gesteld om Sepp Blatter op te volgen. Sexwale trok zich echter voor het stemmen nog terug. In de eerste stemronde lagen Infantino en Al-Khalifa dichtbij elkaar. Infantino kreeg 88 stemmen en Al-Khalifa 85. Prins Al-Hussein en Jereome Champagne kregen 27 en 7 stemmen. In de tweede stemronde trok Infantino de overwinning naar zich toe, hij kreeg 118 stemmen terwijl Al-Khalifa er 88 kreeg.

Hervormingen

Voordat er een nieuwe president werd gekozen, werd er eerst gestemd over de nodige hervormingen binnen de FIFA. Zo werd er, onder andere, besloten dat een president maximaal 3 termijnen van 4 jaar aan mag blijven.