John Heitinga stopt per direct met voetballen. Dat heeft de verdediger de Ajax-leiding laten weten. Dit heeft Heitinga besloten omdat hij al lange tijd geen deel meer uitmaakt van de plannen van Ajax-trainer Frank de Boer.

Bekijk hieronder  een video van het afscheid van Heitinga

Twijfels

Heitinga heeft lang getwijfeld over zijn toekomst bij de Amsterdamse club. De terugkeer bij Ajax pakte niet uit zoals hij hoopte. Aan het eind van het seizoen wilde hij namelijk graag met Ajax de kampioensschaal omhoog houden. Na gesprekken met Edwin van de Sar en De Boer besloot de mandekker te stoppen met voetballen.

Trainer bij Ajax

Wel blijft Heitinga verbonden aan Ajax. Zo maakte Ajax bekend dat hij zich gaat inzetten als trainer bij de A-selectie, Jong Ajax en ook de jeugd. Bij de jeugd zal Heitinga zich gaan richten op de jonge verdedigers, die hij gaat leren een echte verdediger te worden.