Door een 2-1 overwinning over CSKA Moskou komt PSV ook na de winterstop nog uit in de Champions League. De Eindhovenaren zijn tweede geworden in groep B, achter vfl Wolfsburg. Door de zege laat PSV wel het Manchester United van Louis van Gaal achter zich. CSKA Moskou is laatste geworden in de groep.

psv-cl

Penalty

Een kwartier voor tijd leek het nog mis te gaan voor PSV. CSKA kreeg een penalty en Ignashevich benutte deze. Gelukkig voor PSV was daar sterkhouder Luuk de Jong nog. Hij maakte de 1-1, waarna Davy Propper het duel besliste door de 2-1 te maken. Door de overwinning gaat PSV naar de knock-outfase van het toernooi.

Sinds 9 jaar

Het overwinteren van PSV is een hele prestatie. De laatste keer dat een Nederlandse club de knock-outfase bereikt van de Champions League dateert uit het seizoen 2006/2007. Toen was het ook PSV dat doorging. De Eindhovense ploeg haalde toen de kwartfinale, maar werd door Liverpool uitgeschakeld.