Aankomende zomer wordt het Europees Kampioenschap in Frankrijk gespeeld. Het toernooi kent een nieuwe opzet, waardoor er 24 landen mee mogen doen. Bij deze 24 landen zitten 5 debutanten. In deze landen gaan veel jongensdromen in vervulling, ook die van tientallen voetbalzonen die hun helden op de voet volgen.

Albanië

Het land uit het zuidwesten van Europa werd 2de in groep I met 14 punten. Het liet Denemarken, Servië en Armenië achter zich, maar moest wel Portugal boven zich dulden. Albanië heeft veel spelers die uitkomen in de Zwitserse competitie en de Italiaanse Serie A.

IJsland

IJsland zat bij Oranje in de groep en versloeg het Nederlands elftal 2 keer. Op IJsland wonen maar 322.000 mensen, dat is vergelijkbaar met de stad Utrecht! Bij de IJslanders speelt oud Ajax-spits Kolbein Sigthorsson in de spits.

Noord-Ierland

De Noord-Ieren werden 1ste in groep F met maar liefst 21 punten. In groep F gaat ook Roemenië naar het EK in Frankrijk. Hongarije moet een play-off spelen voor een ticket naar Frankrijk.

Slowakije

Ook voor Slowakije is wordt dit het eerste EK. Tijdens de kwalificatie werd zelfs Spanje met 2-1 verslagen. Bij de Slowaken is Marek Hamsik de absolute topspeler. De middenvelder speelt zijn wedstrijden voor het Italiaanse Napoli.

Wales

Wales is ook van de partij op het EK in Frankrijk. De meeste spelers spelen in de Premier League of het tweede niveau in Engeland, maar het land heeft wel een wereldster in de gelederen. De oersterke Gareth Bale speelt bij Real Madrid en is de duurste speler van de wereld. Hij zal het land bij zijn hand nemen op het toernooi.