“Jos verstappen, de meest succesvolle coureur uit de Nederlandse racegeschiedenis heeft de smaak weer te pakken gekregen.

Na een opmerkelijke opmars in de autosport duurde het slechts twee jaar voor Jos vanuit de karts in de Formule 1 terechtkwam. Een recordtempo dus, wat puur te danken was aan zijn prestaties en talent. Verstappen was actief in de koningsklasse van de autosport van 1994 tot en met 2003. Bovendien heeft Jos de Le Mans series en de 24 uursrace van Le Mans gewonnen na zijn F1 loopbaan. Jos Verstappen is een van de weinige coureurs die puur op talent en zonder grote sponsoren met open armen werd ontvangen in de F1 paddock in 1994. Hij kreeg een aanbod van zowel Mclaren als het toen oppermachtige Benetton. Jos koos voor het laatste, echter werd hij te vroeg in het diepe gegooid door het uitvallen van de 2e coureur en dat in een auto die totaal niet bij zijn rijstijl paste.
De Limburger reed afgelopen zomer een demonstratierun in de Tyrrell 026 uit 1998 op circuitpark Zandvoort. Doordat Jos acht jaar niet meer in een formule 1 bolide heeft gereden was het ook voor Jos weer een machtig gevoel om zoveel vermogen op het asfalt los te laten. Na een ronde kwam Jos alweer binnen. Perfectionist als hij is, was hij het niet eens met de afstelling. Meteen werd deze aangepast en hierna reed Jos nog een aantal ronden. Hij had de smaak al snel te pakken want binnen enkele ronden ging Jos al ruim twee seconden harder dan de tijden die door Jan Lammers en Tom Coronel enkele uren eerder werden neergezet. De magie is er nog steeds, en de snelheid zit er dus nog goed in bij de 39 jarige Limburger.

 

Jos heeft naar aanleiding van deze demo de smaak toch weer te pakken gekregen. Jos, die de afgelopen jaren flink tijd investeerde in de ontwikkeling van zijn zoon Max, welke opmerkelijk goed presteert in de karts en al diverse nationale en internationale titels won, is nu van plan om toch zelf weer achter het stuur te kruipen. Een vos verliest immers wel zijn haren maar niet zijn streken.

 

Dit jaar

Dit jaar nog zal Jos te zien zijn bij “The race of champions”, een race met gelijke auto’s waar onder andere Michael Schumacher en Sebastian Vettel aan mee doen. De competitie is er dus zeker aanwezig. Jammer voor Jos is dat de overige deelnemers in een raceritme zitten en Jos niet. Jos ziet het dan ook als puur vermaak en een kans om wat leuks te laten zien.

 

Racen

Dat Jos van plan is om toch weer zelf te gaan racen was te verwachten. Na wat tegenslagen het afgelopen decennium begint het toch weer te kriebelen. Jos denkt zelf aan DTM, Le Mans, het FIA GT kampioenschap en aan Dakar. Natuurlijk zien we Jos het liefst op het asfalt terug, daar waar hij kan laten zien over hoeveel talent hij beschikt wanneer hij in een competitieve auto stapt. DTM en het Fia GT kampioenschap zijn daarvoor mooie kansen. Hoe dan ook, we zien Jos graag terug op hoog niveau binnen de autosport zodat we weer op het puntje van onze stoel kunnen genieten!